Nu startar vi Sveriges motionsvecka

Korpen fortsätter arbetet med att sätta Sverige i rörelse! Nu kraftsamlar vi för att få hela landet att svettas under motionsveckan i september 2024. Kompisar i Motionslandslaget, korpare, arbetsplatser – alla som vill vara med – bjuds in att delta i en motionsstreak där vi tillsammans peppar varandra att motionera minst 20 minuter om dagen. 

Motionsveckan äger rum 23-29 september och är ännu ett initiativ från Korpen för att motivera människor att röra på sig. Vi vet att motion är så viktigt för oss och därför vill vi inspirera så många som möjligt till att få in fysisk aktivitet i livspusslet. Det ska inte kännas för svårt eller krångligt – vi fokuserar på rörelse med låga trösklar! 

Under motionsveckan kommer Korpen att genomföra en motionsstreak, som handlar om att motionera minst 20 minuter om dagen. 20 minuter för att det är den mängd motion som vuxna åtminstone ska få till varje dag, enligt Världshälsoorganisationen WHO. Och en vecka för att det kan räcka för att skapa en ny vana, enligt Motionslandslagets förbundskapten Micael Dahlen.  

Många av våra korpföreningar kommer även att bjuda in till aktiviteter på sina orter. Ta kontakt med din lokala korpförening för att höra vad som är på gång där just du bor. 

Läs mer om motionsveckan för arbetsplatser

En del av europeiska motionsveckan

Sveriges motionsvecka genomförs under European week of sport som arrangeras årligen för att främja hälsa och fysisk aktivitet i Europas länder. Läs mer här!

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.