Korpen kickstartar hösten med seniorveckan

I september är det dags igen! Vecka 36 genomförs Korpens återkommande satsning seniorveckan för att inspirera och motivera seniorer till rörelse.

Korpföreningar runtom i landet bjuder under 2-8 september in till gratis prova på-aktiviteter för dig som är 65+. Det handlar om alltifrån gympa, cirkelträning och yoga till pickleball, tipspromenader, gåfotboll och seniorparkour.

Seniorveckan arrangeras av Korpen för fjärde året i rad för att ge seniorer möjlighet att mötas och prova på de målgruppsanpassade aktiviteter som vi har att erbjuda. Sedan starten har cirka 8 500 unika deltagare fått uppleva rörelseglädje och gemenskap – och fler ska det bli!

Extra fokus på balans i år

Under höstens seniorvecka kommer särskilt fokus att läggas på balans. Detta då fall är den vanligaste orsaken till att äldre skadar sig och innebär både lidande för individen och stora kostnader för samhället.

- Vi vet hur viktigt det är med fysisk aktivitet för seniorer och vill bjuda på inspiration kring hur man kan träna sin styrka och balans. Varje förening bestämmer själva upplägg och kommer variera från ort till ort, säger Regina Hedström, föreningsutvecklare på Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet.

Föreningar som arrangerar seniorveckan: 

Korpen Borås
Korpen Degerfors
Korpen Eskilstuna
Korpen Falun
Korpen Finspång
Korpen Gotland
Korpen Göteborg
Korpen Halmstad
Korpen Haparanda
Korpen Huddinge-Botkyrka
Korpen Hede
Korpen Hofors
Korpen Idre
Korpen Jönköping
Korpen Kalmar
Korpen Karlstad
Korpen Kinda
Qvinnor United, Kristianstad
Korpen Linköping
Korpen Luleå
Korpen Lund
Idrott hela livet, Lund
Korpen Lycksele
Korpen Mariestad
Korpen Motala
Korpen Norrköping
Korpen Nyköping
Korpen Orsa Mora
Korpen Piteå
Sickla Seniorer
Silvbergs Fritidsförening
Nya Korpen Skellefteå
S Pigga Motionärer IF
Korpen Stockholm
Korpen Storsjön
Korpen Södertälje-Trosa
Korpen Timrå
Korpen Uppsala
Korpen Vadstena
Korpen Västerås
Korpen Växjö
Korpen Åtvidaberg

Vill du vara med? Eller vet du någon annan som skulle ha glädje av att motionera med oss? Här hittar du kontaktuppgifter till föreningen på din ort: https://www.korpen.se/foreningar/

Varje förening deltar efter egen förmåga och bestämmer själv hur många aktiviteter som erbjuds. I vissa fall kan det röra sig om en eller ett par stycken medan andra hittar på saker hela veckan.

Frågor?

Välkommen att höra av er!

Regina Hedström
regina.hedstrom@korpen.se
070-911 38 38

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.