Kan vi bestiga Mount Everest i Timrå?! 

Ja, det kan vi. Hur? Genom att anta utmaningen Skönvikeverest och samla ihop lika många höjdmeter som Mount Everest i valfri backe

Följ din egen och andras resa upp till toppen på 8849 meter över havet och passera 14 toppar i både Sverige och runtom i världen längs vägen.

Häng med på utmaningen och upptäck dina fysiska gränser samtidigt som du utforskar Sverige och resten av världen!

Vad går utmaningen ut på?

Utmaningen går ut på att samla höjdmeter genom att gå eller springa upp för "Skönvikeverest-backen" till du har fått ihop 8849 höjdmeter. Vändorna registreras i ett digitalt verktyg där du kan följa din resa mot toppen.

Vilken backe ska jag bestiga?

Du kan bestiga valfri backe och hur många olika backar som du själv vill. Appen Min karta från Lantmäteriet gör det möjligt för dig att räkna ut höjdmeter för olika backar som du sedan kan registrera i appen. Varje höjdkurva i appen är 5 höjdmeter. 

Vägbeskrivning till Skönvikeverest-backen:

Utgå från Skönviksbergets Friluftscentrum. Gå från parkeringen, förbi skjutvallen, ta vänster och gå bredvid rullskidbanan uppåt, i riktning mot Skönviksbacken. Från början av juni kommer det finnas skyltar som visar vägen.

Hur många höjdmeter är backen?

65 höjdmeter 

Hur många gånger behöver jag ta mig upp för backen?

137 gånger.

När ska jag bestiga olika backar?

När som helst när det passar dig. 

Vad kostar det?

50kr för medlemmar i Korpen.

150kr medlemskap plus 50kr i aktivitetsavgift för dig som inte är medlem.

Hur länge pågår utmaningen?

Till 31 oktober.

Hur antar jag utmaningen?

Genom att besöka webbplatsen för Skönvikeverest och följa instruktionerna. Om du redan är eller har varit medlem i Korpen senaste åren loggar du in med samma inloggningsuppgifter som du har till KIT. Är du inte medlem än registrerar du ett konto.

Vill du veta ännu mer?

Besök Mitt Everest.

Anta utmaningen Skönvikeverest redan idag. Du bestiger valfri backe när det passar dig. Du har till 31 oktober på dig att samla ihop höjdmeter. Utmana en eller flera vänner/kollegor/familjemedlemmar. Tagga Korpen Timrå på sociala medier när du bestiger olika backar så hjälps vi åt att heja på varandra! 

Vad väntar du på?