Ewa-Marie och Björn har bestigit Mount Everest på hemmaplan

Ewa-Marie och Björn har bestigit Mount Everest på hemmaplan. Det har de gjort genom att delta i vår utmaning, Skönvikeverest. Utmaningen går ut på att samla ihop lika många höjdmeter som Mount Everest, 8849 höjdmeter genom att bestiga valfria lokala backar. 

Stort grattis och bra kämpat! 

Utmaningen Skönvikeverest startade i mitten av maj och pågår till 31 oktober.  Skönvikeverest är en del av utmaningen Mitt Everest som ger människor möjlighet att bestiga världens högsta berg på hemmaplan. 

Det bästa med utmaningen är att du kan bestiga vilken backe du vill, hur många gånger du vill, när det passar dig. Alla höjdmeter registreras i ett digitalt verktyg och du kan följa din egen och andras resor mot toppen. På din väg upp bestiger du andra bergstoppar och du kan välja att bestiga ett lägre berg om du hellre vill det.

Vår backe, Skönvikeverest startar vid Skönviksbergets Friluftscentrum och går upp mot Skönviksbacken. Backen är totalt 65 höjdmeter och behöver bestigas 137 gånger för att samla ihop lika många höjdmeter som Mount Everest. 

De som tar sig till toppen vinner ett fint pris. Det presenteras när utmaningen är slut, efter 31 oktober.

Till er andra som också är med i utmaningen, kämpa på! Ge inte upp, snart får ni se den fina utsikten från toppen ni också! 

Vill du också vara med i utmaningen? Det är inte för sent än. Läs mer om Skönvikeverest.