Motionsvecka 2024

Motionsvecka 2024

ALLA KAN VARA MED, LÅGA TRÖSKLAR!

23 september - 29 september

Var med och sätt Sverige i rörelse under motionsveckan 23-29 september!

Korpen Göteborg bjuder in till en motionsstreak, som handlar om att motionera minst 20 minuter om dagen i en vecka! 20 minuter för att det är den mängd motion som vuxna åtminstone ska få till varje dag, enligt Världshälsoorganisationen WHO. Och en vecka för att det kan räcka för att skapa en ny vana, enligt Motionslandslagets förbundskapten Micael Dahlen.

Det spelar ingen roll vem du är eller hur du rör på dig – alla kan vara med. Fuldansa, spring, kryp, spela fotboll, simma, cykla, galoppera, klipp gräset, gör kullerbyttor, gå ut med hunden eller hitta på något helt annat. All rörelse räknas!

Anmälan till motionsveckan: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx...

Motionsstreaken passar också utmärkt att genomföra tillsammans med andra. Få med dig kollegerna och peppa varandra till att delta allihop!

Anmäl er arbetsplats här: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx...

Under hela motionsveckan är Motionslandslagets förbundskapten Micael Dahlen med och hejar på med tips, inspiration och fakta som du hittar på korpen.se och i Korpens sociala medier (Instagram, Facebook och LinkedIn). Där finns även dagens utmaning som du kan haka på om du vill.

Du kan också bidra med pepp genom att dela din aktivitet i sociala medier och använd #motionslandslaget. Om du även taggar Korpen i dina bilder (@korpensverige) har du dessutom chans att vinna fina priser.

Läs mer om motionsveckan här: https://www.korpen.se/motionslandslaget/motionsveckan/

Motionsveckan genomförs samtidigt som European Week of Sports som arrangeras årligen för att främja hälsa och fysisk aktivitet i Europas länder.

Senaste nyheterna: